Op mijn vraag per e-mail heb ik een snelle en duidelijke inhoudelijke reactie gekregen van de pensioenadviseur. Hier kan ik zeker verder mee! Dhr. Boersma

Lees verder >

BPF toets

Hebt u als accountant in beeld onder welk BPF uw cliënt valt?

Weet u dat uw cliënt persoonlijk aansprakelijk kan zijn, als hij de onderneming niet tijdig heeft aangemeld bij het juiste pensioenfonds?

De wereld van de pensioenfondsen zit ingewikkeld in elkaar. Voor vele branches en bedrijven geldt dat zij verplicht zijn aangesloten bij een pensioenfonds. Bij het opstellen van de jaarrekening moet u toetsen of uw cliënt bij het juiste pensioenfonds zit.

BPF onderzoek

Om de risico’s van uw cliënt goed in te kunnen schatten, is het belangrijk om te weten of hij bij het juiste pensioenfonds is aangesloten. Niet altijd is duidelijk waar uw cliënt verplicht is aangesloten. Soms kunnen er meerdere pensioenfondsen zijn die in aanmerking komen.

Bij Next Level Pensioenadvies helpen wij u de weg te vinden in deze complexe wereld. Op basis van de bedrijfsactiviteiten toetsen wij of er een verplichtstelling geldt voor een pensioenfonds en waar.

JA, IK WIL MEER WETEN OVER HET BPF ONDERZOEK…