Next_level_groot
pensioenadvies 070 7 62 02 00
Header_eyes

Nieuws & achtergrond

PENSIOENOPBOUW VERDER VERLAAGD VA 2015

Op 20 januari is het wetsvoorstel 'Wet verlaging maximumopbouw- en premiepercentages pensioen en maximering pensioengevend inkomen' ingediend bij de tweede kamer. Dit voorstel is een uitwerking van het pensioenakkoord en verlaagt de verdere opbouw van pensioen....
Door Next Level om 08:03
lees meer

PENSIOENFONDS VOOR ZZP-ERS IN DE MAAK

Belangen organisaties voor zelfstandigen zijn in overleg met verschillende Ministeries om een collectief pensioenfonds voor zelfstandigen op te zetten. Zelfstandigen kunnen premies voor hun derde pijler pensioen (lijfrente) storten in een collectief beheerde beleggingen-pot waaruit zij pensioen uitkeringen of uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid kunnen krijgen.
Door Next Level om 14:07
lees meer

GEEN WFT VERGUNNING NODIG VOOR DOORGEVEN SALARISGEGEVENS

Accountants, belastingadviseurs, administratiekantoren en andere financieel dienstverleners kunnen vanaf 1 januari 2014 ongestraft salarisgegevens doorgeven aan de pensioenuitvoerder. Tot die datum vielen deze werkzaamheden onder de vergunningplicht voor WFT pensioenverzekeringen.
Door Next Level om 13:35
lees meer

PENSIOEN EIGEN BEHEER AFSCHAFFEN?

Onlangs heeft het Ministerie van Financi├źn de tweede kamer ge├»nformeerd over het pensioen in eigen beheer, de knelpunten die daarbij bestaan en mogelijke oplossingen. Uit de brief blijkt dat het Ministerie voornemens is het pensioen in eigen beheer af te schaffen. Het eigen beheer pensioen zou moeten worden vervangen door een fiscale oudedagsreserve voor de DGA.
Door Next Level om 10:36
lees meer

UPDATE WIJZIGINGEN PENSIOENWETGEVING

Voor veel mensen is het onduidelijk wat nu precies de status is van de pensioenwetgeving. Onderstaand een korte update op fiscaal vlak.
Door Next Level om 08:06
lees meer