Next_level_groot
pensioenadvies 070 7 62 02 00
Header_eyes

nieuws

VISIE SRA OP AFSCHAFFEN PENSIOEN EIGEN BEHEER

Onlangs heeft de accountantsorganisatie SRA haar visie op het afschaffen van het DGA pensioen in eigen beheer aan het ministerie van Financiën gezonden.
Door Next Level om 10:15
lees meer

NETTO PENSIOEN NAAST NETTO LIJFRENTE

De netto lijfrente voor mensen met een salaris > € 100.000 wordt toch ook ondergebracht onder de pensioenwet als een netto pensioen. Daarmee ontstaat een keuze voor het lijfrenteregime of het pensioenregime....
Door Next Level om 07:54
lees meer

BPF TOETS BEHOORT TOT ZORGPLICHT ACCOUNTANT?

Op 4 juli 2014 heeft de Accountantskamer een klacht behandeld over de zorgplicht van de AA accountant met betrekking tot een BPF toets. De klager verweet de accountant zijn zorgplicht te hebben geschonden door haar niet te wijzen op een verplichte aanstelling bij een BPF.
Door Next Level om 08:59
lees meer

ZZP PENSIOENFONDS INTERESSANT?

Het pensioenfonds voor ZZP'ers gaat van start. De stichting ZZP Nederland heeft hoge verwachtingen van het pensioenfonds. Wij hadden onze bedenkingen maar er lijken toch wat interessante elementen in te zitten.
Door Next Level om 09:59
lees meer

MEER DUIDELIJKHEID OVER TOEKOMST PENSIOEN EIGEN BEHEER

Op 2 juni 2014 heeft de staatssecretaris van financiën een reactie gegeven op de kamervragen over het pensioen in eigen beheer van de DGA. Deze reactie geeft een vervolg aan de brief van 6 december 2013 waarin de staatssecretaris problemen signaleert en oplossingsrichtingen presenteert.
Door Next Level om 08:56
lees meer