Next_level_groot
pensioenadvies 070 7 62 02 00
Header_eyes

Nieuws & achtergrond

DECEMBERBRIEF PENSIOEN EIGEN BEHEER

Vandaag is de nieuwe brief van Staatssecretaris Wiebes verschenen waarin hij de zoektocht voortzet naar oplossingen voor het pensioen in eigen beheer. Er komen twee oplossingen naar voren: 1) afschaffen 2) afschaffen en een alternatieve regeling invoeren.
Door Next Level om 14:08
lees meer

BESCHERMING PENSIOEN ZZP-ER IS EEN FEIT

Tot voor kort was de ZZP-er of ondernemer verplicht zijn lijfrentepotje aan te spreken alvorens hij een beroep kon doen op een bijstandsuitkering. Voor mensen met een werknemerspensioen was dat anders, hun pensioen was beschermd en hoefde niet aangesproken te worden bij een beroep op de bijstand.
Door Next Level om 07:54
lees meer

RECENTE ONTWIKKELINGEN PENSIOENKNIP

Op 8 juli 2015 is de pensioenknip weer opengesteld voor pensioengerechtigden. Met de pensioenknip is het mogelijk eerst een tijdelijke pensioenuitkering aan te kopen en later een levenslange pensioenuitkering....
Pensioenknip_advies_large
Door Next Level om 08:10
lees meer

EINDELIJK DUIDELIJKHEID VOOR FISCALE BEHANDELING OVERDRACHT PENSIOEN EB

Met het arrest van de Hoge Raad van 16 oktober 2015 is er eindelijk duidelijkheid gekomen in de fiscale behandeling van de overgedragen pensioenverplichting in eigen beheer.
Door Next Level om 07:29
lees meer

TOEKOMST PENSIOEN EIGEN BEHEER

Op 1 juli 2015 is dan eindelijk de brief verschenen waarin de staatssecretaris van Financi├źn zijn visie op het pensioen in eigen beheer van de DGA uiteen zet. Beide genoemde alternatieven zien er wat ons betreft veelbelovend uit.
Door Next Level om 07:25
lees meer