Next_level_groot
pensioenadvies 070 7 62 02 00
Header_eyes
TERUG NAAR OVERZICHT

AFSCHAFFEN PENSIOEN EIGEN BEHEER 2017

Per 1 januari 2017 wordt het pensioen in eigen beheer afgeschaft. Bent u reeds klant bij ons en maakt u gebruik van onze pensioenovereenkomst, dan hoeft u niets te doen.

Alle andere DGA's die nog pensioen in eigen beheer opbouwen zullen de pensioenregeling moeten stoppen. Doen ze dat niet dan wordt de pensioenregeling onzuiver en is de gehele pensioenaanspraak ineens belast met loonbelasting. In het gunstigste geval kan die mee onder de afkoopregeling maar zeker is dat niet. In ieder geval heb je als DGA dan geen keuze meer voor een van de andere (aantrekkelijke) opties.

De pensioenovereenkomst van Next Level Pensioenadvies is voorbereid op het afschaffen van het pensioen in eigen beheer. In artikel 20 van de overeenkomst is bepaald dat de regeling stopt indien het fiscale regime voor de pensioenopbouw wordt beperkt. In 2017 kunnen wij beoordelen welke optie voor u het meest gunstig is.

Door de pensioenovereenkomst slim in te richten bespaart u op de advieskosten. Het formaliseren van het einde van de pensioenregeling kost bij veel adviseurs al snel meer dan € 100,-.
Door Next Level om 07:37