Next_level_groot
pensioenadvies 070 7 62 02 00
Header_eyes
TERUG NAAR OVERZICHT

NETTO PENSIOEN NAAST NETTO LIJFRENTE

De netto lijfrente voor mensen met een salaris > € 100.000 wordt toch ook ondergebracht onder de pensioenwet als een netto pensioen. Daarmee is het wettelijk geen lijfrente maar pensioen....

Dit brengt met zich mee dat een onderscheid ontstaat tussen de netto lijfrente en een netto pensioen. Het netto pensioen mag worden uitgevoerd door pensioenuitvoerder. De lijfrente mag worden uitgevoerd door verzekeringsmaatschappijen en banken (banksparen). Hoe de regeling er precies komt uit te zien is nog altijd niet geheel duidelijk. Wel is duidelijk dat de fiscale kaders zowel in de inkomstenbelasting (lijfrente) als in de loonbelasting (pensioen) zullen worden geregeld.

Wat ons betreft is dit geen vooruitgang. Pensioenfondsen zijn er niet op ingericht om netto geld te beheren, terwijl een strikte scheiding noodzakelijk is vanuit fiscaal oogpunt. Een aparte geblokkeerde bankrekening is een goede optie die prima in te passen is in het huidige fiscale stelsel, dat lijkt ons een meer efficiente oplossingsrichting.

Door Next Level om 07:54